SAHNEYE ADANMIŞ BİR ÖMÜR BAŞAKŞEHİR’DE

Başakşehir Belediyesi’nin Sahnede Bir Ömür söyleşilerine konuk olan “Darulbedayi”nin usta oyuncusu Zihni Göktay, genç tiyatroculara önemli tavsiyelerde bulundu. Tiyatronun insana insanı anlatan bir sanat dalı olduğunu belirten Göktay, “İyi bir tiyatrocu olmak istiyorsanız çok oyun seyredin ve alanınızda çıkan mecmuaları mutlaka takip edin” dedi.

Başakşehir’de kültür-sanat sezonu kapsamında düzenlenen Sahnede Bir Ömür söyleşilerinin bu ayki konuğu “Darulbedayi”nin usta oyuncusu Zihni Göktay oldu.  Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Başakşehir Belediyesi Tiyatro Akademisi Koordinatörü İlknur Demir’in yaptığı programa, akademi eğitmenleri ve öğrencileri ile tiyatroseverler katıldı.

46 yıllık meslek hayatında 83 oyun

Oyunculuğa babasının teşvikiyle 7 yaşında başladığını ifade eden Göktay, 46 yıl boyunca ekmeğini oyunculuktan kazandığını söyledi. Türk tiyatrosunun önemli isimleri Muhsin Ertuğrul, Vasfi Rıza Zobu, İsmail Dümbüllü ve Muammer Karaca ile tanıştıktan sonra hayatının dönüm noktasını yaşadığını belirten Göktay, “Bu saydığım isimler, meslek hayatımda idol kabul ettiğim büyük sanatkarlardır. Onlardan çok şeyler öğrendim. Meslek hayatım boyunca 83 faklı oyunda sahneye çıktım” dedi.

“İnsana, insanı insanla anlatan sanat dalı”

Tiyatroyu, insana, insanla anlatan sanat dalı olarak tanımlayan usta oyuncu, tiyatro kariyeri düşünen genç öğrencilere, “Öncelikle şu üç şeyi doğru seçin; işinizi, eşinizi ve aşınızı. Eğer işinizi seçtiyseniz gerisi kendiliğinden gelir. İyi bir tiyatrocu olmak istiyorsanız çok oyun seyredin ve alanınızda çıkan mecmuaları mutlaka takip edin” tavsiyelerinde bulundu.

Başakşehirli tiyatroseverlerin sorularını da cevaplandıran usta oyuncu Zihni Göktay, daha sonra Başakşehir Belediyesi Tiyatro Akademisi öğrencilerine kurs bitirme sertifikası verdi.

Program usta oyuncuya çiçek takdimi ve çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Yayınlanma Tarihi: 20 Kasım 2019