HER MEVSİM YAŞAYAN PARKLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Park, yeşil alanlar ile orta ve yan refüjlerde, ibadethane bahçeleri ve eğitim kurumları ile ilçede bulunan diğer kamu kurum ve kuruluşları bahçelerinde periyodik çalışmalar devam ederken, kış mevsiminin gelmesi ile park ve halka açık kullanım alanlarında aydınlatma direği ve panosu, enerji altyapı bakım onarım ve yenileme ve kompanzasyon sistemi bakım onarım çalışmaları da başlatıldı.

Başakşehir Belediyesi, park ve yeşil alanlarda mevsim şartlarına uygun olarak  bakım çalışmalarına devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçe genelindeki park, yeşil alanlar ile orta ve yan refüjlerde, ibadethane bahçeleri ve eğitim kurumları ile ilçede bulunan diğer kamu kurum ve kuruluşları bahçelerinde kış bakımı çalışmalarını yapıyor.

Bakım çalışmaları kapsamında, bitkilere form verilmesi, budama, kış gübrelemesi, çim havalandırma çalışması, herekleme, çapa ve yabani ot temizliği, çevre düzenleme çalışmaları ile vatandaşların daha temiz ve düzenli alanlarda yaşamasına olanak sağlanıyor. Ayrıca park ve yeşil alanlarda bulunan palmiye, hurma vb. sıcak iklim bitkileri keten bezlerle bağlanarak kış şartlarından (soğuk ve rüzgar) olumsuz etkilenmesi engelleniyor.

Park içi aydınlatma sistemi yapım-onarım

Kış mevsiminin gelmesi ile park ve halka açık kullanım alanlarında aydınlatma direği, aydınlatma panosu, enerji altyapı bakım onarım ve yenileme ve kompanzasyon sistemi bakım onarım çalışması kapsamlı bir şekilde başlatıldı.

Yayınlanma Tarihi: 9 Ocak 2018