BİLİNÇLİ ANNELER, SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN EĞİTİM

Başakşehir Belediyesi'nin ilk kez çocuk sahibi olan anneler için başlattığı “Yeni Doğan Bebek Eğitimi”, ebeveynlerden gelen talep üzerine yeni yılda da devam edecek. Anneler, eğitim ile bebeklerini geleneksel ve kulaktan dolma bilgiler yerine daha güvenilir ve sağlıklı bilgilerle büyütüyor.

Başakşehir Belediyesi tarafından yürütülen ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi yeni yılda da devam edecek. Proje ile ilçe sınırları içinde yaşayan ve ilk bebeğini dünyaya getiren annelere bir hemşire ve bir sosyal çalışmacıdan oluşan ekip tarafından yeni doğan bebek bakım eğitimi veriliyor.

Bebeğin tüm ihtiyaçları tek çantada

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘yeni doğan bebek eğitimi’ kapsamında ilk kez çocuk sahibi olan aileler evlerinde ziyaret ediliyor. Yeni doğan bebeğin bakımıyla ilgili ihtiyaç duyulan tüm bilgiler, uzman hemşireler aracılığıyla annelere aktarılıyor. Ziyarette ailelere, eğitimin yanı sıra yeni doğan bir bebeğin ihtiyacı olan tüm malzemelerin bulunduğu “Bebek Bakım Çantası” da hediye ediliyor.

Amaç: Kaygı ve endişeleri azaltmak

Eğitim, anne sütünün önemi, doğru emzirme teknikleri, yeni doğan banyosu, bebeklerde uyku düzeni, ağlama krizleri ve kolik, yeni doğan gelişim özellikleri, bebekle ilgili sorunlarla nasıl baş edebileceği gibi önemli konuları kapsıyor. “Yeni Doğan Bebek Eğitimi” ile ilk bebeğini dünyaya getiren annelerin, geleneksel ve kulaktan dolma bilgiler yerine daha güvenilir ve sağlıklı bilgilerle, bilinçli bir biçimde bebeklerini büyütebilmeleri, ayrıca ilk defa bebek sahibi olmaktan kaynaklanan kaygı ve endişelerinden kurtulmaları amaçlanıyor.

“Bu eğitimi tüm ailelere tavsiye ederim”

Eğitimde bebek bakımıyla ilgili çok faydalı bilgiler öğrendiğini dile getiren Elif Sayan, yeni doğan bebek eğitimden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun evlerine gerçekleştirdiği hayırlı olsun ziyaretinde haberdar olduğunu belirterek, “İlk kez çocuk sahibi olduğum için yeni doğan bebek bakımı konusunda oldukça bilinçsizdim. Başakşehir Belediyesi’nin verdiği bu eğitim sayesinde bebeğime nasıl banyo yaptıracağımdan tutun, boğazına kaçan bir şeyi nasıl çıkartacağıma kadar pek çok hayati öneme sahip bilgileri öğrendim. Çocuk sahibi olmuş tüm ailelere bu eğitimleri almalarını tavsiye ederim.” diye konuştu.

Projeden, talepte bulunan tüm anneler yararlanabiliyor. Yeni annelerin 444 06 69 numaralı telefondan ‘hoş geldin bebek’ talebi bırakırken ‘ilk bebek anne eğitimi” de almak istediğini belirtmesi gerekiyor.

Yayınlanma Tarihi: 8 Ocak 2019