BELEDİYE MECLİSİ 2020 BÜTÇESİNİ ONAYLADI

Başakşehir Belediyesi Meclisi, 620 Milyon Lira olarak belirlenen 2020 tahmini bütçesini oy çokluğu ile onayladı.

Başakşehir Belediyesi Meclisi Ekim ayı toplantısında, ‘2020 Yılı Mali Bütçesi ve Performans Programı’ görüşülerek karara bağlandı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Meclis’te yaptığı konuşmada, “2019 bütçemiz 620 Milyon TL olarak planlandı. Önümüzdeki yıl ana hedefimiz, bir önceki yıla yakın, hatta denk olacak şekilde bir bütçe hazırlamak” dedi.

“Nüfusu en çok artan ilçeyiz”

Başakşehir’in modern yapılanması sayesinde İstanbul’da nüfusu en çok artan ilçe olduğuna dikkati çeken Kartoğlu, şöyle konuştu: “Başakşehir, kişi başına düşen yeşil alan miktarı ile Avrupa ortalamasının ilerisinde bir ilçe. Avrupa ortalaması 13 metrekare, bu oran bizde 21 metrekare. İstanbul’un en yeşil ilçelerinden biriyiz.”

Bütçe oy çokluğuyla kabul edildi

Başkan Kartoğlu’nun konuşmasının ardından meclis gündem konuları ile tekliflerin görüşülmesine geçildi. Başakşehir Belediyesi’nin 2020 yılı performans programı ve 2020 yılı mali yılı tahmini bütçesi görüşülerek oy çokluğu ile onaylandı.

Yayınlanma Tarihi: 12 Ekim 2019