BELEDİYE TARİHÇESİ

Başakşehir Belediyesi, 2008 yılında 5747 sayılı kanun ile kuruldu. Başakşehir ilçesi, Küçükçekmece ve Esenler’den ayrılan mahalleler ile Bahçeşehir Belde Belediyesi’nin birleştirilmesiyle oluşturuldu. İlçe kurulmadan önce Başakşehir 1 ve 2. Etapları, Güvercintepe, Şahintepe, Altınşehir, Ziya Gökalp mahalleleri ile Şamlar Köyü, Küçükçekmece Belediyesi’ne; Başak Mahallesi, Başakşehir 4 ve 5. Etaplar, Esenler Belediyesi’ne; Bahçeşehir ise Büyükçekmece’ye bağlı bir belde belediyesi durumundaydı.

Misyonumuz

“Tüm Başakşehirlilerin çağdaş belediyecilik hizmetlerinden en yüksek derecede ve eşit biçimde yararlandığı, birlikte huzur içinde yaşadığımız bir kent oluşturmak.”

Vizyonumuz

“İstanbul’un sosyal, kültürel ve ekonomik hayatıyla bütünleşmiş, planlı ve düzenli şehircilik anlayışıyla herkesin yaşamayı tercih edeceği, İstanbul’un modern yüzü olmak.”