94. yıla yakışır kutlama

Cumhuriyetin ilanının 94.yılı Bahçeşehir’de düzenlenen törenle kutlandı. Belediye Başkanı olarak ilk Milli Bayram programında Başakşehirlilerle buluşan Yasin Kartoğlu, Kaymakam Kazım Tekin ile birlikte öğrenciler ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramını tebrik etti.

29 Ekim Cumhuriyetin İlanı’nın 94. yılı münasebetiyle 28 Ekim Cumartesi günü Bahçeşehir Tören Alanı Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başlayan etkinlikler, 29 Ekim Pazar günü Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin’in Başakşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda tebrikleri kabulü ile devam etti.

Tebrikat Töreni’nin ardından Bahçeşehir Spor Merkezi’nde bulunan kapalı spor salonu’nda gerçekleşen kutlama programına Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye  Başkanı Yasin Kartoğlu, Garnizon Komutanı Albay Alper Uğur, İlçe Emniyet Müdürü Levent Binici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan, İlçe Sağlık Müdürü Doğan Uysal ve Belediye Başkan Yardımcıları’nın yanı sıra Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Şehit ve Gazi Aileleri ile birlikte çok sayıda öğrenci ve Başakşehirli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Dünyadaki olumsuzlara bakarak ümitsiz olmayın

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin yaptığı konuşmasında, “ Cumhuriyetimizin başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, beraber mücadele ettiği büyüklerimizin, devletimizin kuruluşundan bu zamana kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve bekası için mücadele eden herkesi, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimiz kurulurken dünya tarihinde eşine rastlanmayan büyük bir mücadele gerçekleşmiştir. Bu süreçte eşine rastlanmayacak kahramanlık örneği verebiliriz. Devletimize ve bütünlüğümüze yönelik saldırıların en önemlilerinden birini 15 Temmuz’da yaşadık. Çanakkale’deki, Kurtuluş Savaşı’ndaki, Sakarya’daki cesaret ve kararlılığı yine bizim milletimiz gösterdi. Dünyada yaşanan olumsuz gelişmelere bakarak ümitsizliğe kapılmayın. Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllardaki zor şartları hatırlayın” dedi.

Günün mana önemini ifade eden şiirlerin okunmasının ardından ilçe genelinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu ilkokul öğrencileri arası resim, ortaokulu öğrencileri şiir ve lise öğrencileri arası kompozisyon yarışmalarına katılıp derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Kompozisyon alanında Miktat Ağaoğlu Meslek Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencisi Melis Karasakal, resim alanında Mehmet Yaren Gümeli İlkokulu öğrencisi Öykü Avseren ve şiir alanında Özel Çınar Ortaokulu Muhammed Fazıl Balıkçı Başakşehir ilçe birincisi oldu. Birincilere ödüllerini Kaymakam Tekin, Başkan Kartoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz verdi.

Ödül töreninin ardından Halk Oyunları ekibinin gösterisi izlenirken, kutlama programı geçit töreni ile sona erdi.

Yayınlanma Tarihi: 29-10-2017 14:30
Canlı Destek İçin