65. Sanat yılında 517. kez ‘Kibarlık Budalası’

-Hastalığına rağmen tiyatro için oynadı

-Dormen, 65. Sanat yılını ‘Kibarlık Budalası’ ile kutladı

“Türk tiyatrosunun geleceği için çok umutluyum”

Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nin yeni sezonunu, usta oyuncu Haldun Dormen ile başlattı. 65. Sanat yılını kutlayan Haldun Dormen Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi (BKSM)’de Moliere'in 'Kibarlık Budalası' oyunu ile 517 kez sahneye çıktı. 89 yaşındaki usta oyuncu hastalığına rağmen kapalı gişe oynanan oyunda sahnede zaman zaman öksürüğe boğulmasına rağmen performansı ile göz doldurdu.

Tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği ve kapalı gişe oynayan 'Kibarlık Budalası' oyunu sonrasında konuşan duayen oyuncu Haldun Dormen, "Türk tiyatrosunun geleceği için çok umutluyum" dedi.

Başakşehir Belediyesi bu yıl iddialı olduğu kültür sanat sezonuna görkemli bir tiyatro oyunuyla perde açtı. Tiyatronun usta ismi Haldun Dormen'in 517 kez kapalı gişe oynadığı, Moliere'e ait olan 'Kibarlık Budalası' oyunu tiyatro severlerle buluştu. Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde (BKSM) bin 200 kişilik salonda gösterime sunulan oyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Oyunun başlamasına saatler kala salonda yerini alan tiyatro severler, usta oyuncuyu daha yakından görebilmek için yarıştı. Oyuna aylar öncesinden bilet alan vatandaşlar Haldun Dormen'in fotoğrafını çekmeyi de ihmal etmedi. Sahnede hastalığı nedeni ile zaman zamanöksürüğe boğulan usta sanatçıyı hayranları uzun süre ayakta alkışladı.

Türkiye'de bu oyuna yüksek ilginin olduğunu belirten usta tiyatro oyuncusu Haldun Dormen, "517'nci oyun oynanacak bu gece ve hep kapalı gişe oynadık bu oyunu. Bu konuda açıkçası şaşkınım çünkü Moliere bir Fransız yazar, bir komedyendir ve benim en sevdiğim yazarlardan birisidir. 517 oyunun tıklım tıklım oynanmasına şaşırmıyorum. Bugün bir de 1200 kişilik bir salonda oynuyoruz hala dolu ne güzel ne mutlu bize. Bence Fransa'nın dışında belki de Fransa'da bu kadar uzun süre aynı oyuncular Moliere'in 'Kibarlık Budalası'nın bu kadar oynamamışlardır. O yüzden dünya çapında büyük bir rekor bu" dedi.

Yayınlanma Tarihi: 30-10-2017 10:10
Canlı Destek İçin