Ramazan Etkinlikleri

•  Başakşehir Belediyesi

Günümüzün Direklerarası Sular Vadisi

İstanbul’da Ramazan Ayı geldiğinde akla gelen kalıcı mekânlardan biri olmayı başarmış Sular Vadisi’nde Ramazan akşamları bir başka güzel yaşanıyor. Ramazan’ın bereketini, manevi atmosferini ve kültürel zenginliğini teneffüs etmek isteyenlerin ortak adresi artık Sular Vadisi.

Sular Vadisi, 2009 yılının Ramazan Ayı’nda 80.000 kişiyi ağırlarken, 2010 yılında bu sayı 150.000’e çıkmıştı. 2011 yılının Ramazan Ayı’nda ise yaklaşık 200.000 kişiye ev sahipliği yaptı

İlçemizin 5 farklı bölgesinde (Sular Vadisi, Bahçeşehir Gölet Mevkii, Altınşehir- Güvercintepe, Şahintepe ve Kayaşehir) bu kutsal ayın taşıdığı önem, anlam ve manevi havasının yanında neşe ve coşkusunu da birlikte paylaşmak düşüncesiyle: Kur’an-ı Kerim tilavetlerinden dini sohbetlere, konserlerden, çocuk eğlenceleri ve gösterilere kadar birçok farklı etkinliğe yer verdik.  Ramazan Ayı’nın ruhuna uygun programlar tertip ettik. Ramazan Ayı’na has etkinliklerimizin yanı sıra sanatçılarımızın yer aldığı konserler düzenledik.

Ramazan Ay’ı boyunca başta siz değerli Başakşehirliler olmak üzere İstanbulluların da katılımıyla 3 yılda toplam 840.000 kişiyi büyük bir heyecanla misafir ettik.

Kültür Vadisi yapmayı vaat ettiğimiz 2,5 km’lik Sular Vadisi, Başakşehir Ramazan Etkinlik programlarımızın merkezi. Ramazan’ın kalbinin attığı yer olan Sular Vadisi’ndeki etkinlikler dışında, Ramazan boyunca özel olarak tasarlanmış standlarda el işi ürünlerden kitaplara, hediyelik eşyalardan yiyecek-içecek bölümlerine varıncaya kadar büyük bir Ramazan çarşısı kuruluyor.

Canlı Destek İçin
Tıklayınız